Blog

Extra grip dankzij aluminium traanplaten

Wellicht is iedereen vertrouwd met aluminium traanplaten. Je ziet ze terug in metalen trappen, maar hebben ook nog verschillende andere toepassingen. Bij Staalhandel Rosseel ben je alvast aan het juiste adres om je traanplaten op maat aan te kopen, net als alle andere benodigdheden.

Hoe komen aluminium traanplaten tot stand

Aluminium traanplaten worden gemaakt met behulp van een walsrol, die gefreesd is met het patroon van de tranen. Het traanvormige reliëf is dan ook meteen de logische verklaring voor de naam van het product. Om de platen vervolgens te produceren is er veel kracht nodig. Net daarom zijn er vooral warmgewalste traanplaten. Enkel de dunnere platen, van 1,5 of 2mm, kunnen koud gemaakt worden.

Door het reliëf in aluminium traanplaten bieden ze een uitstekende grip, waardoor oppervlaktes veilig betreden kunnen worden. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden en zorgen voor een stoere, industriële uitstraling. Door de handige antislip-kwaliteiten kunnen traanplaten bijvoorbeeld ingezet worden om een gladde ondergrond rolstoelvriendelijk te maken.

Verschillende soorten aluminium traanplaten

De soort aluminium traanplaten is afhankelijk van de vorm en het aantal tranen naast elkaar. Zo heb je 1-traans, wat ook wel propellerplaat of diamantplaat genoemd wordt, en 2-traans of 5-traans. Dit zowel in gebeitste als ongebeitste uitvoering.

De ongebeitste aluminium traanplaten blinken meer dan gebeitste. Door het materiaal te beitsen krijgen we een matte kleur die sterk overeenstemt met geanodiseerd materiaal, wat vroeger vaak voorkwam in de carrosseriebouw. Vandaag de dag zien we aluminium traanplaten terug in heel verschillende toepassingen. Uiteraard in metalen trappen, waarbij de grip belangrijk is, maar ook in wand- en meubelbekleding, traptreden, tafelbladen …

Traanplaten kopen bij Staalhandel Rosseel

Bij Staalhandel Rosseel kan je terecht voor aluminium traanplaten op maat of warmgewalste metalen traanplaten. Twijfel je over de perfecte keuze voor jouw specifieke toepassing, dan staan onze vakmannen je uiteraard graag bij.

Rosseel NV
Gruuthusestraat 8
8700 Tielt
Site Ruddervoorde
Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx
Bergenstraat 2/A
8020 Ruddervoorde (Oostkamp)
metaalhandel-hemeryck.be

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-17u15
vrijdag: tot 15u45

Burelen
ma-do: 8u-12u & 13u-17u
vrijdag: tot 15u30

Lossen in magazijnen
ma-do: 7u30-12u & 13u-16u
vrijdag: 8u-12u

Nieuw vanaf juli 2024:

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-16u30
vrijdag: tot 15u

(Laatste aanmelding één uur voor sluiting)

Burelen
ma-do: 8u-12u & 12u30-16u30
vrijdag: tot 15u