Over ons

Familiebedrijf met stevige fundamenten

Staalhandel Rosseel heeft al een bijzonder stevige staat van dienst. Met zaakvoerder Johan Rosseel is het familiebedrijf al aan zijn vijfde generatie toe. Wat ook begon als een eenmanszaak in de recuperatie van lompen en schroot en later als handel in nieuw ijzer en ijzerproducten is door de jaren heen – eeuwen zelfs – uitgegroeid tot een dynamisch staalbedrijf dat in West- en Oost-Vlaanderen naam en faam geniet als toeleverancier voor zelfstandigen, bouwondernemingen, machinebouwers en technische diensten.

Het bedrijf maakt onder de leiding van Johan een enorme evolutie door. Het volledige gamma aan ijzerwaren wordt afgestoten (behalve de roosters) en de focus komt helemaal op het staal te liggen. Rosseel kent woelige en moeilijke jaren, maar door het inspelen op nieuwe opportuniteiten en doelgericht keuzes te maken is het bedrijf er enkel sterker op geworden.

Specialisatie zonder beperkingen

Aan- en verkoop van staal in alle mogelijke vormen en formaten is onze core-business. We vervaardigen geen eigen producten, maar elke klant rekent op materiaal van topkwaliteit om dit zelf te doen in zijn markt.

We zijn gespecialiseerd in kleine reeksen, een enorme troef voor kleine en middelgrote aannemers en zelfstandigen. We maken er een erezaak van om ook die beperkte oplages snel en voor een correcte prijs te kunnen aanbieden.

Bovendien kunnen wij heel wat bewerkingen uitvoeren, zoals het verzagen, boren of lassen van poutrellen. Ook manueel schilderwerk behoort tot mogelijkheden.

Klant is koning

Eén troef loopt als een rode draad doorheen onze bedrijfsgeschiedenis: de focus ligt altijd op de klant. Zijn noden en wensen zijn het uitgangpunt. Die klantgerichte aanpak maken we concreet met een uitstekende service. Je vindt die terug in een grote flexibiliteit in afhaling en levering, korte levertermijnen en het directe contact. Veel klanten komen nog zelf langs bij ons en we maken graag tijd voor hen. Dat maakt dat niet alleen ons uitgebreid gamma aan materialen gewaardeerd wordt maar ook die persoonlijke aanpak.

Overname Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx

In 2021 wist Staalhandel Rosseel zijn marktpositie verder te versterken met de overname van Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx. Een logische keuze, aangezien de waarden van MHH en ons bedrijf erg sterk overeenkomen. Zo is Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx eveneens een familiebedrijf met een rijke geschiedenis, waarin kwaliteit en service voorop staan. Precies zoals dat bij Staalhandel Rosseel het geval is. 

MHH en Staalhandel Rosseel delen niet alleen dezelfde visie, maar zijn ook enorm complementair. Door de handen in elkaar te slaan, beschikken we over een nóg ruimer aanbod en veel meer mogelijkheden voor onze metaalbewerkingen. Sinds de overname hebben wij vestigingen in Ruddervoorde en Tielt. Enerzijds betekent dat dat je bestellingen kan afhalen bij de vestiging die voor jou het handigst is, anderzijds dat wij leveringen kunnen bezorgen vanuit de dichtste locatie. Sowieso kan je op ons rekenen voor een vlekkeloze service in heel West- en Oost-Vlaanderen.

Bekijk onze bedrijfsfilm

Rosseel NV
Gruuthusestraat 8
8700 Tielt
Site Ruddervoorde
Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx
Bergenstraat 2/A
8020 Ruddervoorde (Oostkamp)
metaalhandel-hemeryck.be

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 12.30u-16u30
vrijdag: tot 15u

(Laatste aanmelding één uur voor sluiting)

Burelen
ma-do: 8u-12u & 12u30-16u30
vrijdag: tot 15u