Blog

Cortenstaal aankopen bij Staalhandel Rosseel

In tuinconstructies, kunstwerken en zelfs in bruggen: cortenstaal is overal in het straatbeeld aanwezig. Dit product is dan ook enorm veelzijdig, sterk en stijlvol.

Het spreekt voor zich dat je bij Staalhandel Rosseel terecht kan om je cortenstaal aan te kopen en diverse bewerkingen te laten uitvoeren.

Wat is cortenstaal precies?

ortenstaal is erg herkenbaar door de oranjebruine roestkleur, veroorzaakt door de dichte corrosielaag op het product. Het is echter die laag die voor heel wat positieve kenmerken van cortenstaal zorgt. De corrosielaag zorgt er namelijk voor dat er geen verdere roest op het onderliggende staal komt. Het product is daardoor ontzettend sterk en heeft een lange levensduur. Bovendien vergt cortenstaal geen onderhoud, want door de aanwezige corrosielaag is schilderen of coaten overbodig.

Last but not least: cortenstaal blijkt ook erg milieuvriendelijk te zijn. Aangezien er geen verf gebruikt wordt, is er op dat vlak geen belasting voor het milieu. Daarnaast is het product honderd procent recycleerbaar.

Waarvoor wordt cortenstaal gebruikt?

Dat we cortenstaal een veelzijdig product noemen, is helemaal niet uit de lucht gegrepen. Er zijn tal van verschillende toepassingen waarvoor cortenstaal gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de architectuur, knappe gevelbekleding of zelfs kunstwerken. Aangezien cortenstaal bestand is tegen weer en wind – we spreken ook van weervast staal – is het eveneens geschikt voor constructies in de tuin. Zo zie je cortenstaal vaak in plantenbakken of borderranden in tuinen.

Omdat cortenstaal zo enorm sterk is, heeft het product ook in de constructiebouw zijn plaats. Bij het bouwen van bruggen of in hijskranen zal je dit materiaal bijvoorbeeld vaak terugzien.

Cortenstalen platen en meer

Bij Staalhandel Rosseel kan je terecht om cortenstalen platen te kopen, maar daarnaast staan we ook in voor verschillende bewerkingen. Wij zorgen voor je cortenstaal op maat, zodat je ze optimaal kan verwerken in de toepassing die je voor ogen hebt.

Heb je meer informatie nodig of wil je meteen een bestelling plaatsen? Je kan je cortenstaal afhalen in ons magazijn in Tielt, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.

Rosseel NV
Gruuthusestraat 8
8700 Tielt
Site Ruddervoorde
Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx
Bergenstraat 2/A
8020 Ruddervoorde (Oostkamp)
metaalhandel-hemeryck.be

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-17u15
vrijdag: tot 15u45

Burelen
ma-do: 8u-12u & 13u-17u
vrijdag: tot 15u30

Lossen in magazijnen
ma-do: 7u30-12u & 13u-16u
vrijdag: 8u-12u

Nieuw vanaf juli 2024:

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-16u30
vrijdag: tot 15u

(Laatste aanmelding één uur voor sluiting)

Burelen
ma-do: 8u-12u & 12u30-16u30
vrijdag: tot 15u