Blog

Metalen platen op maat, gemaakt met precisie

Wie actief is in de industrie of bouwsector heeft zowat dagelijks metalen platen op maat nodig. En daarvoor ben je bij Staalhandel Rosseel aan het juiste adres! Wij zijn niet alleen een groothandel met ruime voorraad, maar zorgen ook voor de nodige bewerkingen.

Verschillende soorten metalen platen op maat

In het aanbod van Staalhandel Rosseel kan je tal van verschillende soorten metalen platen op maat terugvinden. We introduceren je dan ook graag even in de meest voorkomende opties.

  • Warmgewalste bandplaten. Deze bandplaten gebruiken we vooral in functie van latere vervormingen. Ze worden doorgaans gebruikt bij breedtes tot 2150 millimeter en diktes tot 25 millimeter.
  • Warmgewalste traanplaten. Door het reliëf in de platen is er extra grip. Deze traanplaten worden in de automobielsector gebruik, maar ook voor bedekkingswerken of beschermingswanden.
  • Koudgewalste platen. In tegenstelling tot warmgewalste platen, zien we de koudgewalste variant voornamelijk in eindproducten. We zien ze evenzeer in de automobielsector, maar ook bij diverse toestellen en zelfs (metalen) meubilair.
  • Gegalvaniseerde of verzinkte platen. Voor interieurtoepassingen wordt er vaak gebruik gemaakt van thermisch verzinkte platen of elektrolytisch verzinkte platen zijn. Beide zijn mogelijk via Staalhandel Rosseel.
  • Weervast staal. Duurzaam, functioneel en esthetisch! Weervast staal heeft erg veel mogelijkheden en voordelen, die we zowel in gevelbekleding, balustrades als kunstwerken terugzien.
  • Nog andere metalen platen op maat nodig of advies nodig bij het maken van de juiste keuze? De vakmannen van Staalhandel Rosseel staan steeds paraat.

Bewerkingen voor metalen platen

Als groothandel heeft Staalhandel Rosseel een rijkgevuld magazijn, maar daarnaast bieden we ook tal van verschillende metaalbewerkingen aan.

Buizen op maat zagen, profielen of balken op maat? Boringen of laswerken nodig? Steeds brengen wij het met plezier voor jou in orde. Daarnaast kan je dus ook bij ons terecht om betonnetten, betonijzer of metalen platen op maat te snijden.

Vooral wanneer je platen in een eenvoudige vorm nodig hebt, is snijden doorgaans het efficiëntst. Metalen platen tot 12 millimeter dik kunnen we in het atelier erg nauwkeurig snijden.

Je kan alle producten komen afhalen in ons magazijn in Tielt, maar op aanvraag zijn ook leveringen in je atelier of op je werf steeds mogelijk.

Rosseel NV
Gruuthusestraat 8
8700 Tielt
Site Ruddervoorde
Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx
Bergenstraat 2/A
8020 Ruddervoorde (Oostkamp)
metaalhandel-hemeryck.be

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-17u15
vrijdag: tot 15u45

Burelen
ma-do: 8u-12u & 13u-17u
vrijdag: tot 15u30

Lossen in magazijnen
ma-do: 7u30-12u & 13u-16u
vrijdag: 8u-12u

Nieuw vanaf juli 2024:

Magazijnen
ma-do: 7u-12u & 13u-16u30
vrijdag: tot 15u

(Laatste aanmelding één uur voor sluiting)

Burelen
ma-do: 8u-12u & 12u30-16u30
vrijdag: tot 15u